Extreme Barcelona 2022
  • 28.600 persones van poder gaudir de la primera edició gratuïta de l’esdeveniment
 
  • Competicions, festival de música, art i molt més es va viure en el Parc del Fòrum el passat 16 al 18 de setembre
 

L’Extreme Barcelona va obrir les seves portes a la ciutat que al va veure créixer i va celebrar la seva primera edició amb accés lliure del 16 al 18 de setembre en el Parc del Fòrum.

Uns 28.6000 visitants i més de 400 esportistes de 28 nacionalitats diferents van gaudir tres dies frenètics en el Parc del Fòrum. Kieran Reilly, Iveta Miculycová, Adrián Dunquela, Angelo Car, Roos Zwetsloot, Matis Neyroud i Jordan Clark  van ser els grans protagonistes del Extreme Barcelona alçant-se amb la medalla d’or de les 5 modalitats de la competició: Scooter Street, Skate, Scooter Park, BMX Street i BMX Park.

El Scooter el rei per excel·lència en l’Extreme Barcelona

Matis Neyroud es va emportar l’or realitzant un dels millors trucs en la seva ronda de ‘Bestrick’ un croocked to fakie to fakie frontflip to halfcab flair, aixecant tot el street plaça en una final en la qual el públic porto en volandas a tots els riders. Kai Saunders s’ha emportat la plata i el rider originari de Navàs Guifré Obradors ha completat el podi.

Jordan Clark es va posar en el coll la seva sisena medalla després d’aconseguir l’or en la final Scooter Park. El britànic es va convertir així en el màxim medallista de les 12 edicions del Extreme (5 ors i una plata). El campió del món de Scooter Park no va deixar cap oportunitat als seus rivals, Jamie Hull i Jaden Sharman van completar un podi 100% made in England. Els anglesos demostren una vegada més que en Scooter Park són el país referencia.

L’Extreme Barcelona va recuperar la Park Battle per a retre homenatge a un dels impulsors del Scooter a nivell nacional: Fernando Pérez Manyanet. Esteban Clot es va coronar com a campió després de ser el primer rider a realitzar un World First. El francès va planxar un 360 frontflip drop des del wallride de 5 metres d’altura, una gesta mai vista en competició que  va posar el fermall d’or a un cap de setmana inoblidable.

La Street Plaza vibra amb el skate

El skate va irrompre en la Street Plaza del Parc Fòrum amb dos finals vibrants en modalitat femenina i masculina. L’holandesa Roos Zwetsloot, olímpica a Tòquio 2020 on va ser 5a, ha estat la guanyadora del skate femení. Per part seva, la gaditana de tan sols 13 anys Natalia Muñoz va ser plata i l’argentina Guadalupe Orellano es va emportar el bronze.  Quant a homes, el peruà Angelo Caro, després d’una primera ronda per a oblidar, es va marcar una segona ronda increïble embogint al nombrós públic present en la Street Plaza. Però no va ser fins a l’últim intent dels bes tricks on es va conèixer el desenllaç d’una competició molt igualada. Caro es va alçar amb la victòria després de planxar un 360flip fifty en el gap a hubba que va sentenciar la final. El segon classificat va ser el joveníssim japonès Ginwoo Onodera, de tan sols 12 anys, el jove skater japonès va ser el preferit del públic que va ensordir la skateplaza  cada vegada que el japonès  rodava damunt de la seva taula. Trucs com el fs blunt flip out o el flip bs tail to fakie van ser les perles que aquest mag del patí va regalar a la graderia.. El tercer en el podi va ser l’eslovac  Richard Tury.

El cami olímpic del BMX cap París 2024 fa parada en el Extreme Barcelona
La BMX va arribar a la 12a edició del Extreme per a oferir espectacle a tots els visitants en els dos parcs del Extreme Barcelona: Kieran Reilly, Iveta Miculycová i Adrián Dunquela van ser els grans protagonistes sobre la bicicleta en la 12a edició del Extreme Barcelona.  En el Central Park, es va disputar un classificatori olímpic per a París 2024, Kieran Reilly i Iveta Miculycová es van emportar els punts per a seguir el camí olímpic. Reilly, un dels riders més en forma d’aquest moment, va guanyar l’or a Barcelona i va conquistar el cor dels espectadors amb un dels seus clàssics doble flairs, perfectament planxats. El seu compatriota James Jones es va emportar la plata i Daniel Dhers (plata olímpic) es va emportar el bronze i l’afecte de tot el públic.
 

Iveta Miculycová, es va emportar l’or en la final femenina, després de realitzar una competició espectacular amb trucs molt arriscats, en la final es va emportar l’ovació del públic després de realitzar un backflip que le dió la victòria. La colombiana, Queensaray Villegas i la veneçolana Katerine Díaz van completar el podi.  Adrian Dunquela va ser la sorpresa de la tarda del diumenge, arrabassant-li el lloc a un dels millors ‘bikers’ en la modalitat de BMX Street: Courage Adams que es va haver de conformar amb la plata. Dunquela es va mostrar sorprès pel resultat, però l’espanyol va fer una espectacular segona ronda en la qual va planxar tots els trucs.

El Extreme Barcelona: Mes que un esdeveniment esportiu

La competició esportiva es va complementar amb activitats per a totes les edats on l’espectador es va convertir en protagonista.  Durant el dissabte el Plaza 3×3 CaixaBank va tornar a muntar les seves pistes en el Parc del Fòrum per a oferir una jornada festiva amb diferents clubs del territori català. L’escalada es va estrenar en aquesta 12a edició del Extreme oferint activitats dirigides  gràcies a Indoorwall per a tot el públic durant el divendres i el dissabte en el Boulder Blue Banana i realitzant la primera competició Open d’aquest esport olímpic que es va saldar amb 80 participants en una jornada de diumenge espectacular. Altres activitats obertes a tothom van anar Nerf Challenge,  Hotwheels Superchargers o Movistar Open Park, on a diverses hores del dia es feien competicions de ‘Best trick’ perquè els nois i noies que fan skate, scooter i BMX es poguessin emportar un premi pel millor truc de la jornada.

La música i l’art urbà van ser els actors secundaris d’aquesta finalitat de setmana ple d’esport i adrenalina. Els ‘Flex Moments’ van assaltar el Parc del Fòrum en la tard nit del dissabte amb els concerts gratuïts de Anier, Leiti Sene i Alu. Més de 800 joves es van amuntegar en el Parc del Fòrum per a viure una tarda de música gratuïta inoblidable.

Els Urban Art Points by Fritz-Kola van decorar tot el recinte del Extreme Barcelona on artistes locals van mostrar durant el cap de setmana tot el seu art a les més de 28.000 persones que van accedir al recinte.  L’Extreme Barcelona va tancar les seves portes en aquesta primera edició gratuïta, 12 edicions avalen a un dels esdeveniments urbans més grans del sud d’Europa. Atletes, visitants i artistes ja tenen ganes de tornar al Parc del Fòrum, un dels segells de l’esport urbà en 2023.