– La segona edició de la Montjuïc – Tibidabo va congregar a 499 corredors, una carrera sostenible i única que organitza SevenMila

– Cristina García és la vencedora de la categoria femenina i Marc Guàrdia i Llorenç Esteve de la masculina amb un amistós empat

La segona edició de la Montjuïc-Tibidabo, organitzada per SevenMila, ha estat tot un triomf, consolidant-se com un esdeveniment esportiu destacat a la ciutat. En el festiu matí de Tots Sants, 499 corredors i corredores es van sumar a l’emocionant desafiament de recórrer 20 km entre les icòniques muntanyes de Montjuïc i el Tibidabo, amb més de 400 metres de desnivell positiu i destacant un enfocament sostenible i el seu recorregut híbrid (50% asfalt i 50% trail).

499 runners van gaudir ahir d’una matinal de tots els sants increïble: travessar Barcelona per les seves dues muntanyes; Montjuïc i el Tibidabo.

SevenMila va agafar la direcció executiva de la carrera en 2022, on més de 400 corredors es van unir al repte, en aquesta segona edició organitzada per l’agència 499 corredors i corredores han gaudit de l’exigència d’aquesta carrera: 20Km i més de 400 m de desnivell positiu.

Cristina García es va alçar amb la victòria en la categoria femenina, amb un temps d’1.24:48. En la competència masculina, Marc Guàrdia i Llorenç Esteve van compartir el primer lloc, registrant un temps d’1.09:03. Laura López es va destacar com la segona en el podi seguida per Irene Perales en tercer lloc, i en la categoria masculina, el tercer lloc va ser per a Joan Riutort.

La Montjuïc-Tibidabo, també coneguda com a Memorial Francesc Mates, va agafar el testimoni de la cursa de l’amistat, transformant la prova en tot un repte pels amants del running amb unes vistes privilegiades de la ciutat de Barcelona.

Un equilibrat traçat, 50% asfalt i 50% trail

La carrera va començar amb un emocionant descens des de la muntanya de Montjuïc per carrers amplis i després es va endinsar a la ciutat amb un recorregut directe, travessant diversos barris de Barcelona, incloent Poble-Sec, Sant Antoni, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, Les Corts i Sarrià. Després, va deixar enrere la ciutat i va ascendir per una carretera panoràmica amb vista espectaculars, passant per Vallvidrera abans d’aconseguir el Tibidabo. Finalment, la ruta va descendir a Vallvidrera i va prendre un desviament per camins que van portar a l’Àrea d’oci de Santa María de Vallvidrera, on es trobava la línia de meta.

La sostenibilitat com a prioritat

La Montjuïc – Tibidabo és una cursa sostenible que inverteix part de les seves inscripcions a preservar el Parc de Collserola, i per això, el repte ofereix un límit de places per córrer la cursa, sent 499 el seu màxim de dorsals disponibles. A més, la Montjuïc – Tibidabo compte amb el suport de vehicles elèctrics proporcionats per BYD Quadis grup i SEAT MÓ, la qual cosa va garantir la reducció d’emissions de CO₂ en les zones naturals de Collserola.